MCYankoo

MC Yankoo

Aleksandar Janković, poznatiji kao MC Yankoo, je srpski muzičar rođen 27. avgusta 1981. godine u Beču, dok živi i radi u Beogradu. Talenat za muziku je nasledio od svoje majke, koja je pevačica narodne muzike. Janko je krenuo da se posvećuje svojoj ljubavlju prema muzici sa 13. godina kada je snimio svoj prvi demo.

Uros Zivkovic

Uroš Živković

Uroš Živković je mladi srpski folk-pop pevač. Rođen je 1999. godine u Beogradu, u kom i danas živi i radi. Dok je pohađao osnovnu školu, Uroš je počeo da trenira fudbal uz svog starijeg brata Miloša. Uporedo sa sportskom karijerom, Uroša je zainteresovala muzička karijera i krenuo je da radi na svojim pevačkim sposobnostima. Nakon par godina ozbiljnog bavljenja i sportskom i muzičkom karijerom, Uroš Živković je došao do trenutka kada je morao da se odluči kojim će putem krenuti. Iako je odluka bila veoma teška, Uroš je ipak odabrao da se posveti muzici.

Šako Polumenta pesme

Šako Polumenta

Sakib Polumenta, poznatiji kao Šako Polumenta, je pop-folk pevač rođen 27. marta 1968. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Šako Polumenta je stric poznatog pevača Dada Polumente, kome je dosta pomogao u karijeri. Šako Polumenta je bio u braku od 1995. godine do 2010. godine i iz braka ima troje dece.

Peđa Medenica pesme

Peđa Medenica

Peđa Medenica je pevač srpske pop-folk muzike, tekstopisac i kompozitor. Rođen je 27. juna 1980. godine u Prištini. U braku je sa suprugom Jovanom sa kojom ima sina Dušana. Trenutno sa porodicom živi u Bačkoj Palanci.

Ljuba Alicic pesme

Ljuba Aličić

Ljuba Aličić je srpski folk pevač rođen 2. novembra 1955. godine u Šapcu. U petom razredu je napustio školu i sa 12 godina krenuo da se bavi muzikom. Pevao je na svadbama, dok je prvi ozbiljni honorar zaradio u lokalu “Kod Mehmeda i Lile”.

Đani pevac

Radiša Trajković Đani

Radiša Trajković, srpski turbo-folk pevač, rođen je 27. januara 1973. godine u Prištini. Poznatiji je pod nadimkom Đani. Đani je pohađao osnovnu školu u Prištini, dok se 1992. godine odselio i Švajcarsku. 8. marta 2019. godine je, pred 20 000 ljudi, održao koncert u Štark areni.

Šerif Konjević

Šerif Konjević

Narodni i pop-folk bosanskohercegovački pevač Šerif Konjević rođen je 26. aprila 1958. godine, nedaleko od grada Ključa u BIH. Svoju muzičku karijeru započeo je 70-tih godina. Muzikom se bavi i dan-danas, dok iza sebe ostavio mnogo albuma, singlova, kompilacija. Učestovao je na ratnim festivalima i manifestacijama na kojima je učestvovao i osvajao borjne nagrade.

Emil Habibovic

Emil Habibović

Emil Habibović je mladi pevač narodne i folk muzike. Pohađao je školu Mittlere Reife u Nemačkoj. Emil ima ženu i dvoje dece. Emil Habibović u srodstvu je sa poznatim pevačom Emirom Habibovićem.

Halid Musilmovic

Halid Muslimović

Halid Muslimović je poznati jugoslovesnki pevač rođen 21. januara 1961. godine u Prijedoru. Poznat je kao “Plavi čuperak“. Halid Muslimović u svojoj dugogodišnjoj karijeri dobio je mnoga priznanja i nagrade. Dobitnik je nagrade Oskar popularnosti za pevača godine. Godine 1984. pobedio je na festivalu u dvorani Pionir sa pesmom „Znam za sve sam kriv“. Smatra se jednim od najboljih pevača bivše Jugoslavije i u tu čast je dobitnik „Estradne nagrade Jugoslavije“.

Nemanja Nikolić

Nemanja Nikolić

Popularni srpski pevač Nemanja Nikolić rođen je u Doljevcu 23. avgusta 1984. godine. Srpski turbo-folk pevač bio je učesnik prve sezone najgledanijeg takmičenja Zvezde Granda. Nemanja Nikolić dva puta je bio učesnik rijaliti programa „Parovi“ 2015. godine. Pre toga 2011. godine bio je deo rijalitija „Dvor“.

Enes Begović pevač

Enes Begović

Enes se predstavio sa pesmom „Kraj potok bistre vode“. Ovaj događaj podstakao ga je da počne da se bavi muzikom. Ubrzo je dobio priliku za prvo snimanje na radiu sa pesmom „Otkako je Banja Luka postala“.

Fazlija pevač

Fadil Fazilija

Fadil Fazilija je bosanskohercegovački pevač, rođen 15 jula 1972 godine u Bihaću. O njegovom privatnom životu ne zna se mnogo osim da je u braku sa Ajkom Kovačević Fazilijom sa kojom ima ćerku Alajdu i sina Armana. Svoju muzičku karijeru počeo je da gradi devedesetih godina prošlog veka tako što je interpretirao pesme Sinana Sakića. Sinan mu je bio vrlo drag kolega i prijatelj, pa mu je posvetio pesmu “Druže moj“.