Radmila Rada Manojlovic

Rada Manojlović

Radmila Rada Manojlović je srpska folk pevačica, rođena 25. avgusta 1985. godine u mestu Četerežu blizu Požarevca. Osnovno obrazovanje je završila u rodnom mestu, dok je srednju školu završila u Velikoj Plani. Po završetku srednje škole, Rada je upisala Ekonomski fakultet u Kragujevcu. Već tada je znala da želi da se bavi muzikom i imala je veliku podršku svoga oca, od koga je i nasledila talenat za muziku.

Tanja Savić

Tanja Savić

Tanja Savić je srpska turbo-folk pevačica, rođena 20. marta 1985. godine u mestu Radinac, nadomak Smedereva. Nakon završene osnovne škole, Tanja je upisala srednju Trgovačku školu koju je ubrzo napustila zato što je shvatila da želi da posveti muzici. Tanja je prvi put bila u dodiru sa muzikom sa svega osam godina kada je učestvovala i pobedila na muzičkom takmičenju “Prvi glas Vojvodine”.

Sandra Afrika

Sandra Afrika

Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika, je srpska turbo-folk pevačica. Rođena je 1. aprila 1988. godina u Beogradu, gde je odrasla i završila školovanje.
Svoju karijeru je započela kao članica plesne grupe Mileta Kitića. Na taj način je Sandra Afrika skrenula veliku pažnju na sebe i, od svih devojaka prateće plesne grupe, bila najzapaženija, te je odlučila da se opropa kao solista.

Slađa Allegro

Slađa Allegro

Slađana Vujičić, poznatija kao Slađa Allegro, rođena je 29. juna 1979. godine u Obrenovcu, u kojem živi i danas sa svojim suprugom Zoranom. Slađa potiče iz muzičke porodice. Baka i mama su pevale u horu, dok je tata svirao harmoniku. Uz pohađanje osnovne škole u Obrenovcu, Slađa je postala član folklornog društva u koje je ostala dosledna sve do početka njene muzičke karijere.

Nada Topcagic

Nada Topčagić

Nada Topčagić je bila i ostala jedna od najtraženijih pevačica na teritoriji bivše Jugoslavije. Rođena je 3. jula 1953. godine u Mostaru, pod imenom Senada Topčagić. U svom rodnom gradu je završila osnovnu i srednju Hemijsku školu, nakog čega je odlučila da želi da se bavi pevanjem i preselila se za Beograd.

Zorica Brunclik

Zorica Brunclik

Zorica Brunclik je rođena 29. juna 1955. godine u Beogradu i jedna je od najtraženijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Pošto su joj roditelji bili razvedeni, detinjstvo je provodila u Smederevu i u Beogradu. Bila je odličan đak i rado je pomagala drugarima. Ubrzo ju je zapazio pevač Bora Spužić Kvaka, sa čijom je ćerkom Zorica učila. On ju je savetovao da počne da se bavi muzikom.

Ana Bekuta

Ana Bekuta

Ana Bekuta, rođena Nada Polić, je srpska pevačica narodne muzike. Rođena je 6. septembra 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja. Njena prvobitna želja je bila da postane učiteljica, u čemu ju je podržala majka. Međutim, otac Branko koji je svirao frulu, podržao ju je u nameri da se bavi muzikom.

Verica Serifovic

Verica Šerifović

Verica Šerifović, majka pop zvezde Marije Šerifović, je jedna od najpoznatijih pevačica narodne, folk i romske muzike na našoj sceni. Rođena je 12. septembra 1963. godine u Kragujevcu. U rodnom mestu je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju. Verica Šerifović se smatra jednom od najkompletnijih vokalnih umetnica, zbog izvanrednog raspona glasa i talenta. Podjednako dobro peva i narodne i romske pesme, kao i džez repertoar.

Snežana Đuričić

Snežana Đurišić

Snežana Đuričić je srpska pop-folk pevačica i jedna od najuspešnijih u svom poslu. Snežana je rođena 6. juna 1959. godine u staroj Jugoslaviji, u mestu Gornji Milanovac. Njen taletan za pevanje je bio pretpoznatljiv još od malih nogu kada je krenula u muzičku školu. Snežana je često nastupala sa školskim horom, dok je njen prvi javni nastup bio u Domu društvenih organizacija u Kraljevu.

Andreana Čekić

Andreana Čekić je poznata pop-folk pevačica rođena 23. avgusta 1984. godine. Rođena je u mestu Kozarska Dubica u Bosni i Hercegovini, ali se ubrzo preselila u Austriju sa svojom majkom Sonjom, gde je i odrasla.

Biljana Sečivanović

Biljana Sečivanović

Biljana Sečivanović je pop-folk pevaćica, rođena 31. jula 1976. godine. Biljana je srpska pevačica rođena u nemačkom gradu Švebiš Gmind, dok je detinjstvo provela u Mrčajevcima nedaleko od Čačka. Biljana je pohađala osnovnu, a zatim i srednju ekonomsku školu u Čačku.

Aleksandra Bursać

Aleksandra Bursać

Aleksandra Bursać je pop-folk pevačica rođena 26. oktobra 1988. godine u Beogradu. Detinjstvo je provela živeći sa majkom Dušicom i mlađom sestrom Milicom. Iako joj je u životu nedostajala očinska figura, majka Dušica uvek se trudila da sve nedostatke nadomesti.